Hoe ik maak

Ooievaarschaartje
Witte vellen papier

Blanco

Met een toverstaf? Nee, natuurlijk niet.
Ondanks dat het me best makkelijk lijkt zou ik het mooiste wat er is niet willen missen. Met een wit vel beginnen, een leeg wit vel dat nog wacht op invulling. Geen plan. Gewoon beginnen en maken. Deze manier van werken geeft veel vrijheid. Juist dan ontstaan de dingen waar Kaartenfee zoooo ontzettend blij van wordt en krijg je de mooiste geboortekaartjes.
Inspiratie geboortekaartjes Kaartenfee

Inspiratie

Als kind was ik al gefascineerd door de natuur.
Mijn bureaulaatjes lagen vol met verzamelde schatten.
Veren in alle kleuren, (meestal) lege slakkenhuisjes, (edel)stenen, bloemblaadjes, vlindervleugeltjes, gestorven hommels die ik vond tijdens het buitenspelen.
En nog steeds verwonder ik me hoe planten groeien, over de hoeveelheid bloemen die er zijn, de diversiteit van de dieren, het ontstaan van wolken, regenbogen, ijspegels 
ga zo maar door.
Niet dat ik nou alles met natuur maak maar het geeft me wel de vrijheid van het denken dat je alles kunt maken.
Beschilderde vellen voor collage's

Beschilderde vellen

De blanco vellen geef ik allerlei kleuren, structuren en patronen. Hiervoor gebruik ik gewoon waar ik zin in heb maar meestal wel een basis van verf want dat geeft niet af tijdens het knippen. Kwasten gebruik ik meestal niet. Een prop papier, tandenborstel of een spons geven meteen al een mooie structuur. Stempels gebruik ik ook vaak om leuke details aan te brengen.
collage illustratie's geboortekaartjes

Collage techniek / handgetekend /mixed media

Collageren is een techniek die ik veel gebruik. Ik knip, ik scheur, ik schuif met beschilderde vellen totdat er iets ontstaat. Als alles ligt zoals ik het wil dan maak ik een foto zodat als ik alles uit elkaar heb gehaald om te plakken nog een voorbeeld heb. Met verf of pen breng ik soms nog wat details aan. Of ik maak met de hand illustraties met inkt of potlood en soms als ik er zin in heb maak ik een ontwerp met lino snede. 

Verwerking

De illustraties scan ik vervolgens in waarna ik de kaart verder digitaal vormgeef in Photoshop en In-design. Aangezien de illustraties met de handgemaakt zijn kan ik deze niet meer veranderen maar alle aanpassingen die later digitaal zijn gedaan wel. Dus een extra vogeltje, bloempje meer of minder is altijd mogelijk. Hierbij zorg ik dat de kaart qua vormgeving mooi in balans blijft.
Teksten geboortekaartje gepersonaliseerd en aangepast naar wens.

Geboortetekst(en)

Naast de illustraties op het geboortekaartje staat er natuurlijk ook tekst op jullie kaartje. 
Deze teksten worden uiteraard volledig aangepast aan jullie persoonlijke wensen. Of je nou kiest voor gewoon de basics, een gedicht, een spreuk, alles is bespreekbaar: het wordt echt jullie geboortekaart!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram